Euro 2008 Yarı Final: Almanya - Türkiye maçı

Kategori: Spor
Eklenme tarihi: 23 Haziran 2008, Pazartesi
Yarı finalde rakip Almanya... Müzesinde 3 Dünya Kupası, 3 de Avrupa Şampiyonluğu var. Ancak Çılgın Türkler'in EURO 2008'deki zaferleri ve yakın geçmişteki Panzerler'e karşı performansı Löw ile öğrencilerini kara kara düşündürüyor.

A Milli Takımımız’a karşı son galibiyetini 1992’de elde eden Almanlar bu tarihten sonra oynadığı 3 maçta, 2 yenilgi,
1 beraberlik aldı. Ay-Yıldızlılar, EURO 2000 Elemeleri’nde 1-0 galip gelirken, 2005’teki özel maçı da 2-1 kazanmıştı.

Rakip dev olabilir ama...
İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan derken şimdi de sırada Almanya var... Panzerler herkesin favorisi... Ama müthiş zaferlerle tüm dünyayı şaşırtan Çılgın Türkler bir sürpriz daha yapmaya hazırlanıyor. Almanlar futbolda dünya devi olabilir ama Ay-Yıldızlı ekibimiz karşısında son dönemde uğradıkları yenilgiler onları da korkutuyor. A Milli Takımımız, Batı Almanya önünde çok başarısızdı. Ancak Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra çıktığımız 4 maçın sadece birinde mağlup olurken, 2 galibiyet ve 1 beraberlik aldık.

Büyük şok yaşatmıştık
Panzerler'e karşı 1992’de Gelsenkirchen’deki özel karşılaşmayı kaybeden Türkiye, rakibini 2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde 1-0 yenmişti. 1998’de Bursa’da oynanan maçı Hakan Şükür’ün kafa golüyle 1-0 kazanırken, büyük şok yaşatmıştık. 1999’da Münih’teki rövanşta da Almanlar’ı sürklase etmiştik. Ama 0-0’lık beraberliğe razı olduk. 2005’te İstanbul’da Almanya’yı iki gurbetçi yıldız Halil ve Nuri ile 2-1 devirdik. Şimdi EURO 2008’de Basel’de bir randevu daha var ve Ay-Yıldızlılar kazanıp, kupanın kulbundan tutmak istiyor.

A Milli Takım'da Tuncay Şanlı, Arda Turan, Volkan Demirel ve Emre Aşık cezalı oldukları, Emre Güngör ve Nihat Kahveci ise sakatlıkları nedeniyle Almanya'yla oynanacak yarı final mücadelesinde forma giyemeyecekler.

Milli takımda ayrıca Servet Çetin, Emre Belözoğlu, Tümer Metin ve Ayhan Akman'ın da sakatlıkları nedeniyle Almanya karşısında oynamasının çok zor olduğu bildiriliyor.

FANATİK

Copyright © Gamend.NET
Sayfalarımız için en iyi verim Google Chrome tarayıcı ile 1920x1080 çözünürlükte sağlanır.
Sitemizde gizlilik politikası kuralları geçerlidir lütfen okuyunuz.
Sitemizde 69 adet gamend oyuncusu bulunuyor.

Gamend Teknoloji, Spor ve Oyun Haberleri
Powered by Erenet.info

Sayfa altı fırsatları: En güzel 3d oyunlar Türkiye'nin en iyi 3d oyun sitesi 3doyunlar.net de. IP adresim nedir? sorusunun yanıtı ipsorgu.com sitesinde.

www.gamend.net